Medisch gegeven Patiëntbericht_uit

Publieksversie

Een patiëntbericht_uit ontstaat uit een dossier-item als de gebruiker opdracht heeft gegeven deze te versturen. Als de verplichte eigenschappen en de geadresseerde ingevoerd zijn zal het systeem ze automatisch naar de Communicatiemodule sturen, voor verdere verzending. Anders wordt het patiëntbericht_uit bewaard totdat de geadresseerde handmatig wordt aangevuld.

Uitgaande berichten kunnen bijvoorbeeld zijn: een recept (met een verstrekkingsverzoek en bijbehorende medicatie-afspraak), een laboratoriumaanvraag (met een aanvraag voor een bepaling of een onderzoek) of een verwijsbrief.

Nadat de module Communicatie het patiëntbericht heeft verwerkt, wordt het patiëntbericht_uit (met logging in het berichtenlogboek) door het systeem verwijderd (de oorspronkelijke dossier-items blijven uiteraard behouden). Het systeem geeft de gebruiker met een signaal te kennen dat het bericht met succes is verwerkt.

Als de communicatiemodule een volledig patiëntbericht_uit om een of andere reden niet kan verwerken, blijft het bericht óók voor de gebruiker zichtbaar. Meestal is de oorzaak dan een technische storing of een verouderd e-mailadres. De systeembeheerder zal het probleem dan moeten oplossen.

Patiëntbericht_uit

Een patiëntbericht dat afgeleid is van een dossier-item in het Medisch dossier waarbij de opdracht versturen is gegeven.