Dossierdeel Patiëntvoorlichting

Publieksversie

In dit dossierdeel krijgt de huisarts ondersteuning bij het zoeken van voorlichting die digitaal benaderbaar is vanuit het HIS. Daarnaast krijgt hij ondersteuning bij het registreren van informatie over gegeven voorlichting. Ook houdt hij hier overzicht over de gegeven voorlichting.

Zoeken van relevante voorlichting 

Vanuit dit dossierdeel kan de huisarts, met behulp van een consult-ondersteunende module, relevante voorlichting zoeken bij een episode. Denk aan niet-medicamenteuze adviezen uit een formularium of relevante voorlichting op een website, zoals Thuisarts. Het is mogelijk gevonden voorlichtingsmateriaal af te drukken of elektronisch te verzenden.

Registreren van informatie over gegeven voorlichting

Als de huisarts via het HIS digitale patiëntvoorlichting zoekt en verstrekt (mondeling, of door de informatie uit te printen, of door deze elektronisch te verzenden), krijgt hij ondersteuning bij het registreren van informatie over de gegeven voorlichting in het medisch dossier.

Overzicht over verstrekte digitale patiëntvoorlichting 

Het dossierdeel Patiëntvoorlichting biedt een totaaloverzicht over de gegeven voorlichting. De huisarts kan daar zien, of, en wanneer, welke voorlichting is verstrekt en door wie. Hij ziet daarbij de datum van de voorlichting en de vastlegger, de bron, het onderwerp en de samenvatting van de gegeven adviezen.

Beheerde Medische Gegevens:

Voorlichting

In Voorlichting wordt vastgelegd over welk onderwerp, vanuit welke bron en door wie voorlichting aan de patiënt is gegeven.

Meer over Voorlichting

Begrippen