U bent hier

Nieuwe versie NHG-Tabel Diagnostische Bepalingen

15 juni, 2017

Op 15 juni 2017 is versie 27 gepubliceerd van NHG-Tabel 45 Diagnostische Bepalingen. De tabel is bedoeld voor het vastleggen van laboratoriumonderzoek, lichamelijk onderzoek, anamnese en hulponderzoeken, alsook beeldvormende diagnostiek en functie-onderzoek. Een samenvatting van de belangrijkste wijzigingen leest u in dit bericht.

In deze versie is weer een aantal laboratoriumbepalingen toegevoegd naar aanleiding van vragen vanuit de praktijk. Dit betreft o.a. een aantal immunologische testen, een flinke set ‘Point-of-care’ testen en ondersteuning voor de nieuwe werkwijze van het bevolkingsonderzoek cervix-uitstrijk.

Bij de diagnostische bepalingen gaat het o.a. om een aantal nieuwe vragenlijsten (o.a. rond belasting van de mantelzorger, complexiteit van zorg en cognitieve achteruitgang) en ondersteuning voor een algemeen bruikbare hoofdbehandelaar chronische zorg.

De volledige documentatie over wat er nieuw is en wat gewijzigd, is beschikbaar via de downloadpagina, en als documentatie bij de verschillende viewers.

Verkrijgbaarheid

Het is de bedoeling dat de tabel meegeleverd wordt in het HIS, zodat de huisarts hier binnen zijn systeem gebruik van kan maken.
De tabel is ook met onze online viewer te raadplegen.
Daarnaast is er een Windows zoekprogramma ‘CodeViewer’, dat u kunt downloaden indien u de voorkeur geeft aan een Windows zoekprogramma. Dit programma met versie 27 van de tabel verschijn binnenkort. In beide viewers vindt u naast de doorzoekbare tabel ook alle documentatie.

Een uitgebreide toelichting en informatie over verkrijgbaarheid van de Tabel Diagnostische Bepalingen is te vinden op de website van het NHG.

Voor verdere informatie over de tabel en suggesties over verdere aanvullingen kunt u contact opnemen met de sectie automatisering:

Henk Westerhof: h.westerhof@nhg.org
Erica Bastiaanssen: e.bastiaanssen@nhg.org