U bent hier

Praktijkdossierdeel Berichten

publieksversie 2022

De praktijkmedewerker verwerkt hier inkomende en uitgaande berichten, voor zover dat niet al door het systeem automatisch gedaan is. Het gaat hierbij om het matchen van inkomende patiëntberichten met de juiste patiënt en het aanvullen van uitgaande patiëntberichten waarvan verplichte eigenschappen ontbreken.

Bij zowel interne als externe postverwerking vormen berichten de tussenstap tussen de communicatiemodule en het verwerken van concept-items in de diverse onderdelen van het HIS. Als het goed is ziet de praktijkmedewerker de meeste patiëntberichten niet omdat zij door het systeem al automatisch verwerkt zijn.

​Bij het openen van Berichten ziet de gebruiker overzichten van inkomende- en uitgaande berichten. In dit overzicht staan inkomende berichten (Patiëntbericht_in), die nog niet gematched zijn aan een patiënt en uitgaande berichten (Patiëntbericht_uit), die niet automatisch konden worden verstuurd omdat enkele eigenschappen niet ingevuld zijn.

Een e-consult-aanvraag en voorstel-verstrekkingsverzoek zijn niet eenduidig naar concept-items te vertalen. Deze berichten worden daarom door de praktijkmedewerker verwerkt in praktijkdossierdeel Communicatie met patiënten en praktijkdossierdeel Medicatievoorstellen.

Berichtenlog

Verwerkte berichten zijn vanuit het praktijkdossierdeel in te zien in de berichtenlog.

Beheerde Medische Gegevens:

printvriendelijkUse ctrl + p to print the page